top of page

CHAKRA'S

&

LEVENSFASES

De chakra’s of energiecentra zijn bij de geboorte nog gesloten. Ze openen zich één voor één en ontwikkelen zich gelijktijdig met de verschillende levensfases.

De levensfases lopen van bij de geboorte tot bij de volwassenheid en zijn leeftijdsgebonden. Sommige fases overlappen elkaar. Om de volledige ontwikkelingsfases te doorlopen hebben we 20 jaar nodig, Wanneer we zelfstandig gaan wonen en op eigen benen gaan staan, begint de cyclus opnieuw.

 

Bij elke fase horen vaardigheden en concepten die opeenvolgend geleerd en opgeslagen worden in de persoonlijkheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer één of verschillende fases niet goed verliepen, kan men hier blijvende gevolgen van dragen.

 

Chakra’s kan je beschouwen als onzichtbare, oplaadbare batterijen. Ze worden opgeladen door contact te maken met de stroom van kosmische energie in de atmosfeer. Vrijwel op dezelfde manier als een huis verbonden is met een centrale energiebron binnen een stad. Het enige verschil is dat de bron van kosmische energie gratis is.

 

Chakra’s verbinden je spirituele lichaam met je fysieke lichaam en reguleren zo de stroom van energie die door een elektrisch netwerk van meridianen door je fysieke lichaam stroomt. Ook dit werkt zoals de bekabeling van elektriciteit in een huis die de elektrische stroom naar ieder deel van een huis stuurt en ervoor zorgt dat je het voorhanden hebt wanneer nodig.

 

De 7 belangrijkste chakra’s vormen samen één lijn centraal in ons lichaam. Deze lijn begint aan de basis van de wervelkolom bij het staartbeen, waar ze ons verbindt met de aarde, en baant zich verticaal een weg opwaarts naar de top van ons hoofd, waar de verbinding gemaakt wordt met de spirituele wereld. Dit kanaal vormt onze voornaamste energiebron. Ter hoogte van elke chakra zitten spirituele levenslessen.

 

Chakra’s kunnen geblokkeerd geraken door jeugdtrauma’s, lichamelijke en emotionele trauma’s, cultuurgebonden conditionering, een bekrompen levensvisie, gebrek aan aandacht, eenzaamheid, gebrek aan bewegingsvrijheid, allerlei angsten, een uitputtende levensstijl, verslaving, en ga zo maar voort. 

 

Wanneer een chakra uit balans geraakt, kan die in twee richtingen overhellen en wordt deze over - of onder actief. Bij aanhoudende moeilijke levensomstandigheden gaat het lichaam uithoudingsstrategieën zoeken om deze problemen het hoofd te bieden. Hierdoor kan de chakra die overeenkomt met je probleemgebied vertragen of stagneren, verkrampen, leeg en nutteloos worden of zich sluiten, met ziekte, ongemak, mentale of fysieke dysbalans als gevolg.

Wanneer chakra’s gelukkig en gezond zijn, stroomt hun energie vlot in en uit het fysieke lichaam.

De sleutel tot een gelukkig en gezond lichaam is dus om je chakra’s gelukkig te houden.

 

bottom of page